17875441-origpic-a9d4d1.png Embraced by Nature EngelenTarotButton_2.png

 

 

 

                                                       

 

Engelentarot voor de maand Oktober 2016

Weegschaal en  Boogschutter

Aas van Vuur

Een fantastisch nieuwe kans in je leven! Creatieve en inspirerende mogelijkheden in je werk komen eraan. Het moment om een nieuw avontuur dat zich aan je voordoet van harte verwelkomen. Ga ervoor! Ga enthousiast mee met vernieuwende ideeŽn. Dit is een goed moment om risico te nemen om je droom waar te maken. Als je je leven wilt veranderen, doe dat dan nu!

Een frisse start, je eigen zaak beginnen. Aanbod voor ander werk of promotie. Spannende nieuwe informatie.

 

Schorpioen

Vijf van Water

Er zijn dingen niet uitgekomen zoals je had verwacht. Pas op dat je niet te veel naar het negatieve kijkt, want er is in elke situatie ook iets positiefs. Misschien kun je niet zien dat achter de wolken toch de zon schijnt. Ertegen vechten, of verandering uit de weg gaan zal je niet helpen. Heb daarentegen vertrouwen dat niets voor niets gebeurt. Het is gezond te rouwen om wat verloren is en de tijd nemen om daarvan te herstellen. Wend je tot vrienden, familieleden of een wijze raadgever voor steun en troost.

Verdriet. Het einde van een relatie. Je zou het verleden willen veranderen. Obsessie. Gedane zaken nemen geen keer.

 

Steenbok

Ridder van Lucht

Er gebeuren in een snel tempo allerlei dingen in je leven! Je plannen kunnen nu uitgevoerd worden, en er zal veel actie zijn. Het intellect en creativiteit voeren hier samen het bewind. Ga daarom eens uit van minder gebruikelijke standpunten. Neem wel de tijd om je keuzes zorgvuldig af te wegen.

Je bent een zeer intelligent iemand, die snel kan handelen, en nog sneller kan denken. Een echte doorzetter, die niet te stoppen is als je eenmaal ergens aan begint. Idealistisch. Besluitvaardig. Goed geinformeerd. Onvermoeibaar. Assertief en soms tactloos.

Een onvoorziene situatie of conflict of een impulsief besluit kunnen op je pad komen. Een redder in nood.

 

Waterman

Vier van Aarde

Dit kan een kaart zijn van uitersten. Het kan bijvoorbeeld een boodschap zijn om je financiŽle bronnen in de gaten te houden. Misschien is het tijd om een spaarrekening te openen, of je uitgaven patroon te herzien. Het kan ook zijn dat je te vasthoudend bent met geldzaken. Deze kaart is ook de boodschap om tijd of geld te doneren aan liefdadige acties en goede doelen. Je harde werken loont, maar blijf alert voor nieuwe mogelijkheden. Verandering is onvermijdelijk, en kan voor nieuwe bronnen van overvloed zorgen. Stel jezelf open voor nieuwe spannende mogelijkheden. Laat je niet beheersen en beperken door angst.

Grote aankopen, beknibbelen. Angst om te verliezen wat je hebt vergaard.

 

Vissen

Aartsengel JofiŽl

Ego

De engelen laten weten dat je gevoel dat je vastzit niet reŽel is. Deze kaart geeft aan, dat veel van je gevoel gebaseerd is op bezorgdheid of angst, en dat ze niets te maken hebben met de realiteit. Leg je bezorgdheid en je angst dus in handen van God en van de engelen, en vraag hun hulp om de situatie vanuit een positiever perspectief te kunnen zien. Ook geeft deze kaart aan dat je op materiŽle dingen in het leven gefocust bent. De hemel Žweet dat je lichamelijke behoeftes hebt, net als iedereen, maar je aandacht en je gerichtheid op steeds meer willen hebben, is uit balans. Ga weer eens na waarom je die dingen eigenlijk wilt hebben. Misschien probeer je daarmee een emotionele leegte te vullen, maar materiŽle zaken kunnen dat nooit. Waar je in werkelijkheid naar verlangt is innerlijke vrede, door het volgen van je spirituele pad.

Weigeren om de waarheid onder ogen te zien, en persoonlijk verantwoordelijkheid te nemen voor de situatie. Verslaving, verleidingen. Afhankelijkheid. Exorbitante schulden

 

Ram

Tien van lucht

De situatie is nu ten einde. Gelukkig wordt elk einde weer gevolgd door een nieuw begin. Misschien ben je niet gelukkig met wat deze situatie heeft opgeleverd, en heb je tegelijkertijd een gevoel van opluchting dat het nu voorbij is. Laat het dan nu voor wat het is, en verwelkom de dageraad van een nieuwe dag. Je mag verwachten dat de omstandigheden veel beter zullen zijn. Misschien is het tijd van werk te veranderen, misschien heb je net een langetermijnproject afgerond, of heb je zelf besloten ander werk te zoeken. Stel geen grenzen aan de wonderen die het universum kan verrichten. Werp je netten ver uit, en kijk wat voor fantastische kansen je ermee vangt. Het kan alleen maar beter worden.

Stier

Schildknaap van lucht

Je krijgt waarschijnlijk binnenkort nieuwe informatie, die je met een uitdaging zal confronteren, of die zal maken dat je iets uitstelt. Misschien komt die boodschap van iemand die het zonder na te denken en vrij tactloos brengt. Trek je dat niet persoonlijk aan. Het gaat om de boodschap, en niet om de boodschapper.

je bent iemand die jong is of jong van geest. Intelligent, eerlijk en ontzettend nieuwsgierig. Je hebt een goede analystische geest. Fair, logisch, niet emotioneel maar wel impulsief.

Een nieuwe uitdaging. Een contract of een overeenkomst. Opbouwende kritiek. Juridische zaken. Roddel.

 

Tweelingen

Kracht:

Aardsengel AriŽl.

 

Je trekt deze kaart omdat je je bewust moet zijn dat je sterker bent dan je denkt. Je kunt de situatie waarin je je bevindt absoluut aan. Maar, in plaats van er met zevenmijlslaarzen doorheen te stampen, ben je beter af met een benadering van compassie, vriendelijkheid en zachtheid. De kracht die deze situatie vereist komt van de zachtheid van een spiritueel hart.Je kracht en effectiviteit groeien naar mate je in jezelf gelooft, en ook je vermogen te leren van de ervaringen in je leven. Zie uitdagingen als kansen om te leren, en maak gebruik van je kennis en je gouden handen.

Geduld, vergeving, de moed van je overtuigingen. Gebruik honing in plaats van azijn.

 

Kreeft

Aardsengel RaziŽl

De kluizenaar

Deze kaart geeft aan, dat je profijt hebt gehad van een tijdje alleen zijn, en van luisteren naar je innerlijke stem. Meditatie is van wezenlijk belang, want de weg naar verlichting is een innerlijke weg. Wees stil, en ervaar de vreugde, die het gevolg is van het zoeken van de waarheid van je eigen hart. Leer je op je gemak te voelen in je eigen gezelschap. Er is echt een verschil tussen alleen zijn en eenzaam zijn. Deze kaart duidt ook op een spirituele les, en kan dus ook betekenen dat je wijsheid hebt om met anderen te delen, of dat het voor jou misschien tijd is om een spirituele mentor te zoeken. Het delen van wijsheid hoort bij je spirituele pad, vooral nu.

Goede raad, een mentor vinden, of er zelf een worden. Zelfontdekking. Heroverweging van plannen. Een spirituele zoektocht ondernemen.

 

Leeuw

Vier van Lucht

Het is tijd voor een pauze. Ga even met vakantie of maak tijd vrij om je te hernemen en op te knappen. Trek je even terug uit je wereldje en uit situaties van stress en zorgen. Als je net ziek bent geweest, word dan eerst helemaal beter, en ga niet halsoverkop weer aan het werk. Je hebt tijd voor jezelf nodig. Deze situatie vereist serieuze reflectie van jouw kant. Als je alle mogelijkheden om tot een oplossing te komen rationeel al van alle kanten hebt bekeken, zou je in meditatie de antwoorden kunnen vinden die je zoekt.

Behoefte aan meer slaap. Iets meer tijd nemen om een keuze te maken. Het einde van een periode vol stress. Mentale uitputting.

 

Maagd

Zeven van Lucht

Stop met waar je mee bezig bent, en ga eens heel goed na of de situatie wel aan alle kanten klopt. Het kan zijn dat je onderweg iets belangrijks hebt gemist, of dat je bent uitgegaan van een veronderstelling die niet klopt. Maak een nieuw plan, met een objectieve blik, of raadpleeg iemand anders om de juiste aanpassingen te kunnen maken. Ga omzichtig om met de details, en wees zorgvuldig. Bekijk ook je tijdschema opnieuw. Misschien is het nog te vroeg om door te gaan, of ben je juist aan het uitstellen, en mis je het goede moment. Houd er rekening mee, dat een van de betrokkenen een verborgen agenda kan hebben.
Hetliefst in je eentje werken of leven. Pijnlijke geheimen. Verantwoordelijkheid uit de weg gaan. Diefstal.